VELDRIJDEN JEUGD op zondag 9 december 2018

Nieuws

De jeugdveldrit  is op zondag 9 december 2018
  

 

 

  Bedankt Rondemissen;

  Quinty, Fenny en Bo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Huldigingen van alle categorieën  2016

 

 

 

 

cat. 1

 

 

 

 

 

 

cat. 2

 

 

 

 

 

 

cat. 3

 

 

 

 

cat. 4

 

 

 

 

 

 

cat. 5

 

 

 

 

 

 

 

cat. 6

 

 

 

 

 

 

 

cat. 7

 

 

 

 

 

 

 


 

Dvd van het NK 2015

 

Tijdens het NK Jeugd veldrijden op zaterdag 17 januari in Hapert heeft Theo van den Borne uit Reusel voor de organisatie (Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel) veel video-opnames gemaakt. 

Deze beelden zijn gemonteerd tot een film van ruim een uur waarin alle categorieën aan bod komen.

Geïnteresseerden kunnen deze film tegen kostprijs voor 3 euro bestellen.

Stuur uw adresgegevens naar theovandenborne@chello.nl  en stort drie euro op rekening  NL50INGB0003980291 t.n.v. TWH van den Borne, Reusel.

Zodra de drie euro ontvangen zijn, wordt de dvd in een luchtkussen envelop verstuurd.


Alle winnaars van het NK 2015


NK ook op Jeugdjournaal

zie link; http://jeugdjournaal.nl/item/745908-heuvel-op-heuvel-af-op-het-nk-veldrijden.html


Gratis foto van NK!

LEUKE ATTENTIE VOOR ALLE DEELNEMERS VAN HET NK JEUGD:

Dankzij onze sponsors kunnen we jullie een gratis actiefoto aanbieden van het NK.

De foto's zijn te downloaden via de link: www.mikejanssenfotografie.nl/nkjeugdveldrijden2015/


30.000 liter water weggepompt en tent geplaatst
Omdat op de plaats waar de tent moest staan alles blank stond, heeft de gemeente Bladel gisteren met spoed 30.000 liter water weglaten pompen door firma Waterschoot.
Door de geweldige medewerking van de gemeente Bladel loopt alles nog volgens schema.
Vandaag is onder zeer regenachtige omstandigheden de publiekstent opgebouwd.

 

 

 

 


 

Pers
In verband met de veiligheid van de renners bij de aankomst van de wedstrijden, is er alleen gelegenheid voor de pers met accreditatiekaart om foto's te maken na de finish. Hiervoor is een fotostreep gemaakt. Andere personen zonder kaart worden daarom na de finish niet toegelaten door de organisatie.

 


Voorbeschouwing NK Jeugd Veldrijden 2015
(door Franklin van Rooij)

Het komende NK Veldrijden  voor de Jeugd is het 25e in zijn soort en Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel is bijzonder blij dat we dit jubileum NK mogen organiseren. Nadat in 1990 AR&TV De Adelaar in Apeldoorn het eerste kampioenschap organiseerde is met succes de groei van het jeugdveldrijden uitgebouwd zoals te zien is aan de vele talenten die op dit moment hun neus aan het venster steken bij de profs.

Eerst nog even kijken hoe goed Uw geheugen is, kent u de kampioenen van het 1e NK nog?
Categorie 1 – Marlon Beekman
Categorie 2 – Wouter Bunning
Categorie 3 – Freek de Jong
Categorie 4 – Ronald Mutsaars
Categorie 5 – Boris Berkhout
Categorie 6 – Pascal van Bussel
Categorie 7 – Johan Bruinsma

Het 25e NK Jeugd Veldrijden vind plaats op het clubparcours van TWC Het Snelle Wiel in Hapert. Het parcours is in grote lijnen gelijk aan dat van de generale repetitie van vorig jaar. Er zijn echter vanwege diverse redenen ook wat verschillen ten opzichte van het afgelopen jaar. De meest in het oog springende wijziging is natuurlijk de brug die is gebouwd om te zorgen dat de materiaalpost optimaal is voor zowel renners als verzorgers. Vanaf categorie 3 gaan de renners 2 maal per ronde over de brug waardoor ze de materiaalpost van de juiste kant kunnen benaderen.

Vorig jaar lag de eerste bottleneck (vanaf categorie 3) na de start bij de 2e smalle beklimming van de bult. Door de brug is de aanloop hier naar toe langer geworden. Bovendien is afgelopen zomer op het clubparcours een MTB trainingsparcours aangelegd waarbij ook is gezorgd dat dit pad nu bijna 1,5 meter breed is. Tenslotte zijn er nog wat wijzigingen die zijn doorgevoerd in verband met de aangepaste reglementen van de KNWU. Het reglement schrijft voor dat categorie 1 en 2 1 keer van de fiets af moet maar de fiets niet op mag tillen. Hiervoor is de aanloop naar de zandbak verkort om de snelheid er uit te halen zodat het moeilijker wordt om hier te blijven rijden.

Balkjes
Tenslotte zullen de balkjes voor categorie 1 en 2 worden weggehaald.
Bij categorie 3 en 4 wordt de hoogte 12 cm.
Vanaf categorie 5 tot en met 7 zal de hoogte 20 cm worden.
LET OP: tijdens de training en inrijden zijn de balkjes 12 cm hoog, de hogere categorieën moeten tijdens de wedstrijd rekening houden dat dit dan 20 cm.

Nu iedereen op de hoogte is van het parcours zullen we nog even kijken wie er aan de start staan en wie van hen zullen strijden om de hoogste eer.

Categorie 1
Bij de jongens zal de strijd waarschijnlijk gaan tussen Cyriel Hooghwerff en Thomas Huitema die samen met de topfavoriete bij de meisjes Emma van Haaren bijna alle wedstrijd in Nederland tot nu toe hebben gewonnen. Bij de meisjes kijken we natuurlijk ook uit naar Bo Klappe die de kleuren van Het Snelle Wiel zal verdedigen. Maar categorie 1 biedt ook vaak verassingen in de vorm van renners die net begonnen zijn.

Categorie 2
Bij de jongens is de absolute topfavoriet Antoine Quint die dit seizoen raar opkijkt als hij de wedstrijd een keer niet wint. Tegenstand zal moeten komen van Ruud Junior Nagengast, Liam van Os en Niek Suijker die dit seizoen steeds beter gaat rijden.

Bij de meisjes is de favoriete Carmen Ziemerink maar zij zal ervoor moeten knokken tegen Nance van der Drift en Jette de Groot

Categorie 3
Hier verwachten we bij de jongens een spannende tweestrijd tussen Guus van der Eijnden en Tim van der Poel bij de jongens terwijl Christiaan van Rees, Jelte Jochems, Ed Uptegrove en Jurian Leenders waarschijnlijk zullen knokken voor de laatste podiumplaats. Natuurlijk kijken we hier ook uit naar de Snelle Wiel renner Jasper Goverde en de Bladelse deelnemer Delano Hoskens.

De meisjes gaan we een open strijd tegemoet waarin Lotte Bakker, Mirre Knaven, Carmen van der Veen, Jentske Withag en Indy Verwaast voorin verwacht mogen worden.

Categorie 4
Ook hier verwachten we een tweestrijd tussen Daan van Lüling en Miguel van Trintelen, maar we moeten ook rekening houden met Björn Hommes, Job Kuster, Juul Nagengast en Daan van der Eijnde. We hopen dat Ruud van Gestel ook voorin mee kan rijden namens Het Snelle Wiel.

Elise Uijen is de favoriete bij de meisjes maar ook Kimberley Boven, Karlijn Koops en Indy van Os en Willemijn Prins mogen voorin worden verwacht.

Categorie 5
Bij de jongens verwachten we de drie favorieten Tibor del Grosso, Lucas Janssen en Matias Kopecky voorin, maar wij kijken vooral uit naar HSW-renner Yanick de Vos in de hoop dat hij zijn recente overwinning in Breda kan herhalen.

Bij de meisjes verwachten we vooral Fleur van de Peet en Puck Pieterse voorin maar we zijn ook benieuwd wat Mickey Nijkamp kan zei reed vorig weekend weer haar eerste wedstrijd na bijna een maand inactiviteit. Ook Danielle Quint, Sofie van Rooijen, Fleur Nagtegaal en Shirin van Anrooij worden verwacht in de strijd om de ereplaatsen.

Categorie 6
Al het hele jaar laten de jongens spannende wedstrijden zien waarbij ze met 7 renners redelijk aan elkaar gewaagd zijn.  Van deze 7 waren het Salvador Alvarado, Twan van der Drift en Levi van Hoften die meestal aan het langste eind trokken maar ook Steijn Willemsen, Joppe de Heij, Hugo Kars en Huub Artz strijden al het hele jaar voorin mee. Wij wensen Huub Artz als lid van Het Snelle Wiel heel veel succes in deze zware strijd en we kijken natuurlijk ook uit naar de andere HSW-ers, Wouter Goverde, Mika Sardina en Ronan Hermans.

De meisjes strijden om de laatste jeugd titel die ze in het veldrijden kunnen behalen. De strijd zal vooral gaan tussen De zusjes Hoog Antink Iris en Dorien, Florence de Graven en  Pam Schutten. Mariska Schoon is de renster die de eer van Het Snelle Wiel hoog gaat houden in deze wedstrijd.

Categorie 7
De topfavoriet is zonder twijfel Luke Verburg, maar Lars Boven, Remon Delnoije, Bodi del Grosso en Milan Ziemerink zullen er alles aan doen om hem het vuur aan de schenen te leggen.

Met nog een week te gaan is onze werkploeg hard aan het werk om een schitterend parcours te bouwen voor wat  een spannend NK belooft te worden. Mocht u niet in staat zijn om het NK te bezoeken dan kunt u alle informatie volgen op volgende manieren:

Website:         www.veldrijdenbladel.nl  of   www.hetsnellewiel.nl
facebook:        KNWU NK Jeugdveldrijden 17 januari 2015
Twitter:           @veldritbladel                       Liveverslag tijdens het NK


De laatste loodjes.....

Vanaf maandag 5 januari is onze werkploeg gestart voor de laatste fase van opbouw van ons NK-parcours.
Zie hier het resultaat.


 

NIEUWE HOOFDSPONSOR:  HAPERT Aanhangwagens

Stichting Wielerevenementen Het Snelle Wiel heeft een nieuwe hoofdsponsor: HAPERT Aanhangwagens.  Dit Hapertse bedrijf, met een filiaal in Bladel, verbindt zijn naam voor drie jaar aan alle wielerevenementen die de Stichting voor haar rekening neemt.

Dat zijn dit jaar het NK veldrijden voor de jeugd (17 januari in Hapert) en de juniorendriedaagse Acht van Bladel (26, 27 en 28 juni), de Hel van Netersel (3 mei), de fietsvierdaagse (21-24 juli) en een jeugdveldrit in december.

HAPERT Aanhangwagens sponsort De Stichting Wielerevenementen al sinds drie jaar. Na  het wegvallen van hoofdsponsor ARGOS Oil neemt HAPERT deze positie in.  De Stichting is blij met het contract dat onlangs door de directie van HAPERT werd ondertekend. ‘Met deze injectie kunnen we het vizier weer op de toekomst richten’, aldus penningmeester Ton Gijsbers. ‘De Acht van Bladel blijft ons paradepaardje, maar we blijven op zoek naar nieuwe uitdagingen. Afgelopen jaar hebben we de proloog van de Ster ZLMtoer naar Bladel gehaald. Helaas viel dat net samen met een wedstrijd van het Nederlands elftal op het WK voetbal, maar we kunnen toch terugblikken op een geslaagde dag met een mooie winnaar: Philippe Gilbert. Dit jaar begint goed met het NK veldrijden voor de jeugd. Op die dag strijden zo’n 350 jonge renners en rensters om de nationale driekleur op een technisch parcours op sportpark De Lemelvelden in Hapert.’

De nieuwe hoofdsponsor werkt intensief samen met zijn zorgvuldig geselecteerde, professionele dealers. Daarom zal ook de naam van de regionale HAPERT-Dealer voor de Brabantse Kempen, KASS B.V., regelmatig te zien zijn tijdens de evenementen van de Wielerstichting. Dit nog relatief jonge aanhangwagenbedrijf van Wil Kolen en Marc Smetsers heeft vestigingen in Nederweert en Valkenswaard.


TRAINEN OP HET NK-PARCOURS is helaas niet mogelijk.
We krijgen van diverse kanten dit verzoek, maar om verzekeringtechnische
redenen kunnen wij hier niet op ingaan.
Trainen op het parcours kan op vrijdag 16 januari van 15.00 tot 18.00 uur.

LET OP:  Bij het inrijden liggen de balkjes op 12 cm, in de wedstrijd vanaf cat. 5 zal dit 20 cm worden.  (cat 1 en 2 geen balkjes, cat. 3 en 4; 12 cm, overigen 20 cm)

 


Dinsdag 2 december DE BRUG

Vandaag is DE BRUG geplaatst! Vanavond kunnen de eerste renners en rensters deze hindernis in het parcours ervaren.


Vrijdag 28 november Start opbouw parcours.

Vrijdag hebben 7 vrijwilligers ruim 300 palen geplaatst, en daarmee is de opbouw van het NK-parcours echt begonnen.


Hans Verhoeven  winnaar BOV-Trofee 2014

Hans Verhoeven, directeur MTD, is donderdagavond 6 november uitgeroepen tot winnaar van de BOV-Trofee 2014.
Voor de 15de keer organiseerde de Junior Kamer Hart van Brabant de uitreiking van de Beste Ondernemers Visie Trofee. Het thema van dit jaar was ‘Booming Business”. Vanuit een voorselectie van 45 bedrijven werden uiteindelijk drie finalisten gekozen. Gisteravond zijn de drie finalisten in de Koepelhal in Tilburg opnieuw door de jury aan de tand gevoeld over hun visie en waarom zij de Trofee voor Beste Ondernemers Visie verdienen.

MTD uit Tilburg gaat voor een periode van drie jaar alle wielerevenementen in Bladel, waaronder o.a. de wielerdriedaagse Acht van Bladel voor junioren financieel ondersteunen. Ook is het een van de hoofdsponsors van het NK Jeugdveldrijden 2015. Het bedrijf van Bladelnaar Hans Verhoeven is marktleider op het gebied van tijdelijke watervoorzieningen wereldwijd, voor beurzen, industrie projecten en evenementen  - van circus tot Olympische Spelen van Londen.


Verkenning op vrijdag 16 januari 2015

Op vrijdag 16 januari 2015 kan vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur getraind worden op het parcours.

Op zaterdag 17 januari 2015 zal de opening om 9.45 uur plaatsvinden en vanaf 10.00 zal de eerste wedstrijd van start gaan.


Van Ham Tenten te Bladel gaat een mooie brug bouwen voor nog meer spektakel.
(voor verdere details zie kopje Mobiele brug)


Van Dal Houthandel te Esbeek stelt belangloos 200 palen beschikbaar voor het afzetten van het parcours.


 


 

HAPERT AanhangwagensMTD Pure WaterInterfoodVan Hoof landbouw